August 10, 2016

أغسطس 9, 2016 | كورت مويديل | Vice President, Americas

In a new webinar, featuring Forrester Research’s Duncan Jones and yours truly, we discuss how organizations can find and fund the right cloud migration strategy for their enterprise applications. Cloud migration is a red-hot topic for CIOs, who see the promises of modern, flexible, and easy-to-implement SaaS platforms – but are waiting for a clearer cloud roadmap and business case from SAP.

Funding Your Cloud Migration Strategy

The webinar unveils Forrester Research’s new vision for enterprise applications and why Forrester believes that SaaS is the only way to deliver their vision. ومع ذلك، من المهم التمييز بين البرمجيات كخدمة الحقيقية والزائفة ويقدم دونكان بعض التوصيات المفيدة في هذا الأمر. وأما ما أثار الاهتمام الشديد لمشاهدي مؤتمر الويب كان نصيحة عن كيفية اختيار وتمويل إستراتيجية النقل السحابي الصحيحة، وقد قام دونكان باستعراضها على ثلاثة محاور مختلفة:

  1. Move on-premise applications to cloud infrastructure (IaaS)
  2. Migrate on-premise applications to incumbent software publisher’s SaaS offerings
  3. Replace select on-premise applications to independent “best-of-breed” SaaS products

In one of the poll questions, 13% of total respondents see IaaS on their roadmap, 63% see a mixture of the alternatives in their future, and 25% are unsure which path is best to take.

After revealing pros and cons for each of the three cloud migration strategies, Duncan talked about how increasing numbers of organizations are taking a “maintenance vacation” from the big ERP vendors to help fund their journey to the cloud.

Third-Party Software Support

In my session, I focused on the third-party maintenance and support market – the basic offering, benefits, and the typical characteristics of those organizations making the switch. المؤسسات التي تنتقل إلى نموذج الدعم الخارجي من Spinnaker Support لا تنهي العلاقة مع مورد البرمجيات، إلا إنها بدلًا من ذلك تتوقف عن إجراء الصيانة لفترة تستغرق من 3 إلى 5 أعوام. يقوم عملاؤنا بتوفير متوسط يبلغ ‎% 62‎ من رسوم الدعم السنوي من SAP. Regardless of a company’s size, complexity, or industry designation, third-party support is a viable alternative.

Why Companies Switch to Third-Party Software Support

Companies switch to third-party software support for a variety of reasons:

  • They simply want more comprehensive support for lower price.
  • They’re happy with their current release and opt against a forced upgrade.
  • They are migrating to a new software vendor.
  • They are financially distressed or have a mandate to cut costs.

The cloud has become a top driver of our business growth. I authored a white paper, The SAP and Oracle Cloud; A Market Report & Strategy Framework, which outlines why more SAP and Oracle users are seeking a third-party alternative after they have diagnosed software publisher cloud roadmaps.

Q&A with Kurt Moydell and Duncan Jones

In conclusion, I thought you might find the webinar’s Q&A section of interest – as follows:

  1. Does a company’s size or industry dictate which cloud migration strategy they should take?

Duncan: An organization’s complexity and how heterogeneous it is tends to drive its cloud migration strategy more so than does its size or industry designation. فغالبًا ما تختار الشركة التي تتميز بتعدد أقسامها لطبقات مختلفة من العملاء إستراتيجية تقودها وحدة أعمال ومتعددة المصادر لجذب موردي برمجيات كخدمة مستقلين تناسب نطاق احتياجاتهم.

وبالتالي، غالبًا ما تختار المؤسسات المتشابهة التي تتميز بمزيد من القيادة المركزية، مزيدًا من توحيد المقاييس والإبقاء على العروض السحابية لكبار البائعين الأساسين. هناك تطبيقات ناشئة ذات صلة بمجالات محددة قد تكون أكثر منطقية في بعض الحالات من قبول عروض عامة ومحاولة تخصيصها لتفي باحتياجات الأعمال. Such SaaS offerings should be investigated as part of the overall cloud migration strategy.

  1. What is the typical reaction of the big software vendor, i.e., SAP or Oracle, when a current customer notifies them of support cancellation with intention to switch to third-party support?

Kurt: يختلف رد فعل كبار بائعي البرمجيات حسب البائع والمنطقة الجغرافية. وأحيانًا لا يكون هناك أي رد فعل على الإطلاق. لكن سيزداد رفض هؤلاء البائعين لذلك. أصبحت SAP أكثر استباقية في محاولة لتعزيز ما قدمته عروض الدعم من قيمة. يمكن أن يختار العملاء قبول ذلك حسب كونها دقيقة أم لا.

تبدأ SAP وOracle بتقديم حوافز للاحتفاظ بعملاء الدعم. لم نر حتى الآن خصمًا على رسوم الدعم ولكننا رأينا بدل ذلك عمليات تجارية وحوافز لاستثمارات مستقبلية تتعلق بالترخيص السحابي. تعتمد فعالية التراخيص السحابية من عدمها على ما يفرضه توقيت إدراك العميل لقيمة الأعمال. في كثير من الأحيان، تكون القيمة “المخطط لها” بعيدة المنال فيطلب العملاء العائد الاستثماري الفوري، وليس مجرد برمجيات مهملة. In short, we are not seeing tradeoffs that sufficiently offset high support fees.

Duncan: من المهم تقييم العلاقة بين العميل وبائع البرمجيات. حيث إن كبار بائعي البرمجيات الذين يحصلون على أموال الدعم/الصيانة من العملاء وليس التراخيص البرمجية الجديدة غالبًا ما يعتبرون هؤلاء العملاء “خاملين”.

فبالإضافة إلى توفير المال، قد يتسبب إيقاف الصيانة في تطوير علاقة العملاء وتحسينها مع كبار بائعي البرمجيات الذين يتعاملون معهم. وبعد إيقاف عملية الصيانة، يمكنك أن تعود كعميل سخي ويتم الترحيب بك بصدر رحب كأنك عميل “جديد”. On the other hand, if the big software vendor is not providing a reasonable conversion package to its SaaS offering, maybe the relationship isn’t worth all that much.

  1. What are some of the trends that you’re seeing in the third-party support market?

Duncan: أرى تدفقًا مستمرًا من الاستعلامات ومزيد من قبول مفهوم الدعم المقدم من أطراف خارجية. حيث يحاول مزيد من الموردين الانضمام إلى السوق. فالقواعد التي تحكم ما يستطيع أن يقدمه مورد الدعم المقدم من أطراف خارجية وما لا يستطيع فعله أصبحت أكثر وضوحًا. يتخذ العديد من العملاء هذا المنحى ويرون مزاياه؛ حيث خلق مزيد من الزخم. وعلى العكس، أرى بالفعل بعض ردود الأفعال كذلك من جهات نشر البرمجيات. يقدم بعضهم عملًا رائعًا حيث ينظرون في عروض الدعم المقدمة ويفكرون في كيفية جعلها أكثر قيمة وتقديم المزيد من قيمة الأعمال للأموال التي يحصلون عليها.

إذا رغبت في التعرف على المزيد بشأن تمويل إستراتيجية النقل السحابي من SAP بمساعدة الدعم البرمجي المقدم من طرف خارجي فإن Spinnaker Support سترشدك في ذلك.

Powered by Translations.com GlobalLink OneLink SoftwarePowered By OneLink